Når man har en eller flere heste, så skal man selvfølgelig sørge for, at de får rigtig god mad. Det er meget forskelligt, hvad heste i bund og grund kan lide, men grundlæggende har de brug for det samme. Man må dog også vide, at de alt efter deres størrelse ikke har brug for den samme mængde, og det er selvfølgelig også noget, som man skal tage højde for.

Når en heste får, hvad den skal spise, så bliver den langt mere glad, og det er jo også noget af det, som det handler om. En hest, der trives, har det altid meget bedre end en, der ikke gør.

Det kan også være en rigtig god idé at lave en foderplan for en hest, for på den måde kan man være sikker på, at den altid får lige præcis det, som den gerne vil have. Og så er alle jo glade. Foderplanen skal selvfølgelig passe til den enkelte hests størrelse.

Find det rette foder til hesten

En hest kan få flere forskellige typer af foder, og foderet skal sammensættes på forskellig vis, for at hesten bliver både glad og tilfreds. En hest skal have både kraftfoder, saftfoder og grovfoder, og det gælder om at finde ud af, hvad det er, den enkelte hest har brug for. Det er også ud fra dette, at en foderplan skal sammensættes. Hvis man ikke ved, hvad en hest skal have, og hvornår den skal have det, så findes der mange guides på nettet, der kan hjælpe med netop det. Når det er ved at være slut på vinteren, så mister hø ofte sin gode næringsværdi. Når det er denne tid på året, så må man også sørge for at få suppleret med andre typer af foder. Så får hesten nemlig et rigtig godt liv.