Hvordan grise skal fodres er meget individuelt, men der er dog alligevel nogle helt klare retningslinjer, som man både kan og gør gå efter. For at sikre grisenes trivsel, så skal de naturligvis have den helt rette mængde foder, og både en gris’ størrelse og alder har betydning, når det skal tilrettelægges, hvor meget grisen skal have at spise.

Det gælder også om at lave en decideret foderplan for grisene, for det kan være med til at sikre, at de får lige præcis det, som de skal have. Der er ikke noget at sige til, at det kan være en stor udfordring at give grise det, de har brug for, men med tiden bliver det ingen sag at finde frem til, hvad den enkelte gris har brug for. Især ikke hvis man følger de regler, der er gængse på markedet. Størstedelen af en gris’ foder er korn, og det er dette, som foderet almindeligvis er sammensat af. Man skal derfor altid huske at vælge noget foder, der er i god kvalitet. Så kan grisene få et både godt og langt liv.

Vælg det gode foder

Når man skal ud at finde det helt rigtige foder til grisene, så skal man sørge for, at det er sammensat på præcis den måde, som grisene har brug for. Der kan nemlig være stor variation i, hvordan foderet er. Man skal derfor også gå efter noget foder i god kvalitet. Det nytter ikke noget at give grisene noget foder, der ikke er super godt – og slet ikke fordi, at det er billigt. Man skal derfor sørge for at tage pungen op ad lommen og give grisene lige præcis den næring, som de fortjener. Så får man glade grise, og det er også noget, der vil vise sig på den lange bane. Grise skal nemlig trives.